tisdag 24 november 2009

It ain´t over til´ it´s over

Sjukan har oss fortfarande i sitt grepp, återfall har konstaterats på de båda tidigare insjuknade, övriga friska.....

lördag 21 november 2009

Calicivirus

Japp, då var vi hemsökta av denna variant av maginfluensa. 50% av familjen har insjuknat och jag hoppas det stannar så.

Det började med Bob i går kväll och fortgick under natten. Vi andra kände oss bra, men vi avbokade för säkerhetsskull Lisebergsbesöket med Bergdéns, undrar om det är meningen att vi ska träffas....

Nåja, jag åkte med Emilia till mamma för att vi skulle ha lite lugn i stugan när Bob var dålig. Väl hemma igen så kräktes Lovisa och har gjort det nu under hela kvällen, tvättmaskinen går varm.
Emilia sover lugnt hemma hos mamma.

Jag har proppat kistan full med vitpepparkorn och hoppas att det gör sin verkan.

torsdag 19 november 2009

Avslutningen Qatar

Denna bilden tog jag på hemvägen, fräckt att se alperna från ovan så...

Nu har ju jag vart hemma ett tag men jag känner ändå att jag vill skriva lite om de avslutande dagarna.

På fredagen besökte vi The Pearl, där Jennie och Leon köpt en lägenhet. Tyvärr har inte deras skrapa blivit klar än, men snart kanske. Vi fönstershoppade lite i lyxboutiqerna som kantade hamnen. Jennie släppte av mig på ett shoppingcenter och sedan tog jag en taxi hem till dem, där vankades grillning och sedan tog vi det allmänt lugnt efter en hektisk vecka.

För på lördagen var det dags för Sony Ericsson Championships damernas semifanler. En väninna till Jennie hade fixat VIP-biljetter till oss. Vi träffades vid 16.30 i VIP-village för lite mingel och skumpa (läs äppelcider då alko-förbudet gäller) sedan var det dags för tennisen. Jag har aldrig varit på tennis innan och det var massa regler som lästes upp, inget prat, inga blixtar på kameran, inga mobiltelefoner etc....så röjet man kan tänka sig på sportarenor i allmänhet uteblev.
Vi hade bra platser långt ner nära courten.

Första matchen var mellan Jelena Jernicova och Venus Williams. En bra match. Efter det öppnade resaturangen i VIP-village och vi gick dit för en otrolig buffé med massor av god mat och snygg inredning. Vi kollade en stund på Dubbeln också, men sedan tyckte vi det kändes för varmt och kvavt så vi drog oss hemåt.

På söndagen ägnade vi oss åt lite sistaminuten shopping och sedan var det dags för hemfärd.

En fantastisk vecka (10dgr) var tillända!

Det var skönt att komma hem igen, men i dag känns det avlägset, det tog inte många timmar innan det kändes som om man aldrig vart borta.

söndag 1 november 2009

Filmfestival

På torsdagskvällen var det Tribeca Filmfestival här. Nere vid museet hade det öppningsfesten, men storbildsskärm och uppträdanden. Alla satt på brassestolar på gräsmattan och kollade. Väldigt häftig känsla... Filmen det visade var Amelia, om Amelia Earhardt. Jag och Jennie hade väl tänkt att vi skulle gå ut efter filmen och smugglade med oss lite vin i en sportflaska. Här är det nämligen förbjudet att dricka alkohol på offentlig plats. Vinet tog slut redan innan filmen började :-(Fam Ross på tur...., finn ett fel

Nu var inte filmen så bra så vi försökte få tag på en taxi som kunde ta oss till ett hotell med tillhörande nattklubb. Lättare sagt än gjort men tillslut fick vi tag på en bil med en chaufför som inte sa ett pip. Skum....

Vi kom iaf till Inter-Continental och försökte komma in, men då ta det stopp! Man var tydligen tvungen att ha med sig ett Qatariskt ID eller pass. Den detaljen glömde Jennie berätta. Så vi fick vackert sätta oss i baren och ta några drinkar.Såhär ledsen var Jennie när hon fick in sin beställda Strawberry Daquiri, ser inte riktigt ut som den skulle....

En kompis till Jennie försökte tjata in oss ändå, men då kom vakten på att vi, förutom att vi saknade id, dessutom hade för korta kjolar. (knälånga....). Inte nog med att vi inte kom in, nu fick vi även sitta och skämmas i baren. Men vi hade kul åt alla andra västerlänningar med för korta kjolar som snällt gick upp på rummet och bytte till byxor.