lördag 26 december 2009

Julkul

...eller inte....det beror på hur man ser det.

Den stora uppesittarkvällen startade med att Lovisa spydde ner hela sängen under eftermiddagsluren. Samtidigt som jag hade Josefine och hennes syster med familj på spontanlunch. De stackarna ligger nu i kräksjukan.....

Farmor, mamma o pappa trotsade faran att bli smittade och kom hit. Vi hade det supermysigt och åt gott, spelade bingolotto och provsmakade den varma nykokta skinkan.

På självaste julafton gjorde jag grötlunch och samma gäng återkom. Vi öppnade massor av julklappar(trots att vi skulle minska ner på det iår..) och jag fick mitt efterlängtade Singstar!!!

Alla sov över och vid 2-tiden vaknade Emilia och spydde, så var cirkusen igång. Hon höll på till kl 14 på dagen och nu är hon och Bob ute och leker i snön. Hon är frisk. Så nu väntar vi väl på att resten av oss skall insjukna.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men oftast bra ändå!!!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

tisdag 22 december 2009

Tomten har svängt förbi


Japp, nu har han vart här, han med stort T!

Dan före dan före dopparedan kom han och myskänslan har infunnit sig och vi kan knappt bärga oss till Emilias reaktion imorgon. Hon frågar varje dag när tomten kommer och lägger klappar under granen.


Givetvis återkommer han på självaste julafton, med gutesäck och allt, tyvärr har jag en känsla av att mannen i huset kommer missa hela spektaklet...


Imorgon är det uppesittarkväll, mamma, pappa och farmor kommer hit, vi ska äta lite gott och mysa tillsammans. Samma gäng kommer förresten hit på självaste julafton som iår firas i Björlanda. Ska bli mysigt med jul hemma trots att traditionen, enligt mig, säger att det ska firas hos farmor och farfar. Nu finns inte farfar längre och traditionen förändras med tidens gång. Sånt är livet!

Vi har ett mysigt hus och här ska det verkligen mysas!!!!


onsdag 2 december 2009

Årets upplaga av paketkalendern är här!!

Förra året tillverkade jag en egen variant av paketkalender, men i år köpte mamma två nya när de var i Tyskland. Jättesöta, men jag har bara gjort en till Emilia iår, nästa år gör jag två upplagor.
Emilia tycker det är jättespännande och kan inte förstå varför man bara får öppna en om dagen. Hon var och tog nr 16, en skattkarta, och försökte öppna. Jag förklarade att om hon gör det igen och öppnar i förväg så ringer jag minsann till tomten så får han hämta hela rasket.

Nu tror jag inga fler paket tjuvöppnas....