tisdag 29 september 2009

Vinterpiff

Nu har jag vinterpiffat vardagsrummet, dock är det några småsaker som inte är på sin plats. Jag väljer att inte poängtera vilka dessa är. Det är ganska lätt att byta färg i vardagsrummet och jag tänkte byta två gånger om året.

1 oktober (ja jag vet, jag smygstartade men det kändes så höstigt nu)
och 1 april

Färgerna från oktober till april blir brunt och plommon.

Före






Efter

fredag 25 september 2009

Fredagsdejt

Idag har Emilia haft en dejt med en kompis, Felix.

De började med att äta lite pizza tillsammans

Sedan ett dopp i badkaret, här kommer ingen bild dock, de ville vara ensamma...

Sedan avslutades kvällen med några avsnitt av Svampbob Fyrkant, popkorn och dricka.



En lyckad kväll, helt enkelt.




Igår var jag och barnen på Stora Holms Säteri, ett himla mysigt ställe, en för mig till alldeles nyligen oupptäckt oas alldeles i närheten där jag bor.

Perfekt för att träffas och fika och umgås. Igår var vi 4 mammor och 8 barn där. De har byggt en sandlåda och en mini-lantgård för barnen som de tycker är mysigt att leka i. Sedan bedrivs det lite försäljning, bland annat hembakt, rustikt bröd. En liten heminredningsbutik finns också, där råkade jag på en gammal Alingsåsare som driver den. Hon har bott där i 10 år nu, ungefär lika länge som mej. Tänk vad världen kan vara liten ibland.

Love is in the air

fredag 18 september 2009

Piiiinsamt!

I förrgår kollade jag på Idol på tv. Då var det en kille som kom in, 37 år gammal (!), och gjorde revanch för sin höga ålder. Anders Bagge och de andra gick igång och tyckte han var toppen. Låtvalet föll på den gamla klassikern "A whiter shade of pale" och enligt Anders var man tvungen att ha några år under bältet för att göra den rättvisa. Ja man kan säga att hela det inslaget kom att handla om att han, vid 37 års ålder, fortfarande kan lyckas med drömmar. Och nu till det pinsamma;

Jag fällde en tår!

Det har inte hänt tidigare till Idol, jag lovar. Men det var så fint att gammelgubben fick en chans. Efter alla dessa år!
Igår satt jag bänkad igen, och då slog det mig, han igår.....han är ju faktiskt bara 5 år äldre än mig, uäääääh! Så kändes det INTE dagen innan när jag såg programmet. Jag identifierade mig INTE med honom.
En annan pinsam grej, de ringde från TryggHansa mitt under programmet och ville diskutera våra försäkringar (vi är befintliga kunder) men jag hade inte tid förklarade jag för jag såg på Idol.

Nä jag får nog ta och växa upp.....eller inte!

tisdag 15 september 2009

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig

Jag har nu landat efter några turbulenta dagar. Det började med mitt nya jobb som jag är otroligt glad för, känns som jag kommit en rejäl bit på vägen mot vad jag vill när jag blir stor.
Glad i hågen vaknade jag på fredagen och begav mig med kidsen till Allum för att där få ett samtal som direkt slog av en vid forknölarna;
Farfar hade fallit ihop och låg på sjukhuset och hade inte vaknat upp sedan dess, koma typ.
Allt rasade en sekund och jag gick en sväng till för att samla mig lite och fokusera. Sedan tog jag bilen till mamma och var där några timmar innan vi åkte till sjukhuset för att hälsa på. I sängen ligger farfar och ser ut som ett litet barn och sover, högljutt visserligen.
Allt var som i ett vakuum ingen visste vad det var eller vad som skulle ske härnäst.
Under tiden vi var där så började han ge lite tecken på att vilja vakna och det var hoppfulla steg jag tog därifrån på eftermiddagen.

Nu är vaken och uppe på fötterna men ingen vet ännu riktigt vad det var som skett men det får vi väl svar på så småningom antar jag.

Man upphör aldrig att bli varse det faktum att livet kan ta sekundsnabba vändningar, så inlägget får avslutas med;

Carpe diem
Det är viktigt!

torsdag 10 september 2009

Nytt jobb!

Jag har idag gjort en ganska omvälvande sak i mitt annars så lugna och trygga liv.

Jag har sagt upp mej!
och
Jag har ett nytt jobb!

Jag ska nu arbeta som ekonomiansvarig och administratör, ett jobb jag bara drömt om att få.
Ingen är gladare än jag och känner mej riktigt taggad att börja jobba fast det är tidigare än vad jag trodde.
Jag börjar 5 oktober.

Jääääääääääääääj! Nu ska här firas!

torsdag 3 september 2009

Lyxigt mitt i veckan

Ikväll var vi barnlediga!
Vi var ute på en gammal favoritkvarterskrog med Josefine och Johan sedan tog vi några parti biljard tillsammans. God mat och gott sällskap gör susen!

Mamma o pappa var snälla och kom hit en alldeles vanlig vardag och passade barnen, de är verkligen toppen!

Det är så skönt att bara komma hemifrån en lite stund, behöver inte alls vara länge, bara ett par timmar, man andas och umgås.

Nu ska jag lägga mig och sova gott, efter att jag läst några rader i min senaste bok "Vägen till Verdun" jag har fortfarande inte släppt första-världskriget-temat.