fredag 27 februari 2009

Första egna pizzan!

Idag har vi vart på Baby och Barn mässan med Ingela+familj. Kolla in HÄR så får ni se hur vi hade det.

Eftersom detta tog hela dagen bad jag Bob köpa med sig 2 pizzor hem till middag och när han kom hem hade han köpt en alldeles egen pizza till Emilia. Gissa om hon blev stolt och glad.
Hon åt mer pizza än hon någonsing gjort tidigare och efter maten fick hon en klubba som hon glatt blandade upp med lite kall pizza..... :-/
En underbar dag med två underbara barn helt enkelt. Jag hade bearbetat Emilia ganska så hårt under mogonen på att hon skulle göra som mamma sa när vi var iväg och det funkade hur bra som helst. Jag berömde henne många gånger på vägen hem och även när vi kommit hem i hallen och då replikerade hon;
-Mamma du var också duktig!
Åsså fick jag en spontan kram.
Va, kan det bli bättre....?

Nu ska jag fira fredag med min älskade man.

torsdag 26 februari 2009

Huvudfoting!

Emilia kan rita en huvudfoting.......och, vad är det med det då kanske ni tänker, men jag visste inte att hon kunde det ännu.
Hemma sitter vi inte så ofta och ritar men igår på öppna förskolan bad jag henne rita först en katt (syns längst ner till vänster) hon började med svans, sedan ögon mun och öron. Sedan kollade jag om hon kunde rita pappa och då gjorde hon det, ingen vidare glad pappa kanske men ändå.

Jag blir så stolt! Hon börjar bli stor nu.

Idag har jag vart på öppna förskolan här där vi bor med bara Lovisa, tänkte att det kanske var på tiden att hon började komma ut lite mer och träffa folk. Och mycket folk var det, jättetrevligt!
Nu ska jag ta itu med dagen 20-minutersprojekt; badrummet.
Misstänker att jag kommer övertrassera tiden något.....

måndag 23 februari 2009

ÅÅÅh alla dessa beslut....

Imorgon kommer de oc installerar en luft/luft-värmepump hemma hos oss. Inte helt gratis men kanske till en 10-del av vad bergvärme skulle kosta oss. Nu har jag sufat runt och kollat upp lite om detta och man blir ju så osäker;
Tänk om killarna kommer imorgon och skrattar åt oss för att vi kan ju inte ha en sådan med vår planlösning eller nåt.
Sen undrar man ju om det ger den önskade effekten....är detta verkligen rätt val och sånt.

Men det blir bra! Det kan ju inte bli sämre iaf.

torsdag 19 februari 2009

Heldag

Igår var det en heldag för mej och barnen, vi startade kl 9.30 med teater på bibblan med efterföljande bläddring bland bibliotekets alla barnböcker. Efter gick vi på restaurang och åt lunch med en kompis och hennes två barn i typ samma ålder. Premiär för med båda barnen samtidigt, gick smidigt ändå får jag väl säga. Det enda som grämde mig var att jag fick betala 50 kr för Emilias lunch, hon åt typ tre skedar ris. Nåja skitsamma det gjorde knapp någon skillnad i en redan tom plånbok....
Efter det gick vi på öpnna förskolan och var där hela eftermiddagen. Det tåls att säga det igen, fantastiskt bra ställe att hänga på med barnen!!!! Finns allt.

Något trött men glad kom jag hem vid 17.30. Det är något speciellt med känslan av att ha haft en lyckad dag med barnen.

Imorses vaknade jag trött efter att Lovisa återigen vaknat vid 2.20 och skrikit, denna natten bara i 1,5 timme (igår natt varade det i 3). Jag fömådde inte gå upp till frukost utan låg kvar i sängen, min käre make kom med en kopp kaffe efter han lämnat Emilia på dagis.
-Det behövde jag, sa jag och han replikerade med att jag såg värre ut än efter jag fött barn så det förstod han att jag behövde...

Öh.....!

No further comments..

tisdag 10 februari 2009

Tilbax!

Japp, då var vi tillbaka från Sälen-resan, vilken vecka!
Massor av snö, massor av vuxna och massor av barn och massor av kul!!!

Toppen helt enkelt.

Emilia fick hoppa upp på skidorna igen och hon är nu riktigt stadig, nästa år får vi öva på att ploga, fast det blir nog skidskola oxå. Det är tungt att åka skidor med barn, man lyfter och drar i de mest obekväma ställningarna.











Nu är man tillbax i vardagen igen. Jennie är hemma och vänder så jag passade på att göra men vacker igår, fasen hon är verkligen grym på att göra snygga slingor. Nu ser man normal ut igen efter att ha sett ut som ett ras de senaste månaderna. Egentligen borde jag lägga in en före och efter bild bara för att ni ska se hur ful jag kan vara ibland....men näääh det får vara.