torsdag 28 maj 2009

Rekreation.....

Klicka på bilden för att se den större


....eller åtmindstone byttes mitt hems 4 väggar ut mot 4 andra.....
I vilket fall som helst tog jag och Jennie barnen och hyrde ett hus strax innan Ulricehamn från Borås-hållet. Det visade sig vara en riktig torp-idyll, mitt ute på landet. Vi (eller framför allt Jennie) hoppades på lite vila och lugn och ro. Hmmm vad ska jag sammanfatta det hela med? Första kvällen tog det 2 timmar att få Emilia och Lily att somna in, motvilligt, ska tilläggas.....det var nog ren utmattning. Lovisa var ett kapitel för sig, hon skrek som en stucken gris emellanåt och bidrog nog till att de äldre inte riktigt kunde slappna av. Tidvis kändes det som om jag sprang som en skållad råtta upp och ner. Tillslut gav jag upp med Lovisa och lät henne följa med ner och vara vaken tills vi gick och lade oss. Hon hade troligen ont av tandsprickning för hon vaknade med jämna intervaller hela natten. Så inte särskillt utvilade vaknade vi halv åtta dagen efter.
Jag kan väl säga att Jennie var sådär nöjd med min dotter....... :-)
Vädret var ganska så blåsigt dagen efter men vi gav oss ut i den vackra omgivningen, det fanns en damm som Emilia plaskade fötterna i och vi gick in en bit i skogen och promenerade. På kvällen grillade vi och hade sammantaget en mysig dag. Det gick bättre med barnen denna kvällen, tio över åtta sov de alla tre. Jääääj! Vi satt och pratade och hade lite mys.
Som avslutning på vistelsen svarade Lily för väckarklockan vid fem-snåret följande dag.

Nu står det 1-1

Posted by Picasa

fredag 22 maj 2009

Dagens vintips!

Måste bara få tipsa om ett toppenvin nu till sommaren.....

Charrrrmerrrrande frrrrräsch! Fyrrrra solarrrr!

I övrigt bjöd dagen på en tripp till Alingsås, var hos farmor och farfar på besök. Mina kusiner Anna och Linnéa var också där, Emilia avgudar dessa två tjejjer och jag tror det är ganska så ömsesidigt! Emilia har övertagit dessa kusiner från mej(jag har ju mängder) för Emilia har ju inga och kommer aldrig att få.

Det bjöds på farmors pannkakor till lunch, MUMS!

Sedan träffade jag min gamla goa kompis Jennie som kommit hem för att föda barn, igen. Vi tog en tripp på stan och hon fick erfara hur det är att gå på stan med en treåring! Hon blev nog inte impad.......men det blev nog Lily. (Barn brukar se upp till de som är äldre, i dubbel bemärkelse)

Nästa vecka tar jag och Jennie med våra barn en tripp till en stuga i Ulricehamnstrakten för lite kvalitetstid. Ska bli kul!

torsdag 21 maj 2009

Tillägg till föregående inlägg...


.....det var inte bara barnen som somnade som stockar upptäckte jag precis!
Posted by Picasa

Olé!


Nu är den efterlängtade Danmarkbåts-turen avklarad, en lyckad sådan.
Vi avgick 9.30 imorses med en fullproppad båt. Barnen lekte först i Nicke Nyfiken hörnan tills de tröttnade, sedan var det dags för den förbokade brunch-buffén. Den bestod mest av typ jul-mat vilken kanske inte är så lyckat för min del......men jag mättade mig med knaperstekt bacon, så ja klarade mig.
Sedan gick vi upp på där för att se båten lagga till i Fredrikshamn. Jag och Ingela kuppade och beställde snabbt något att dricka från baren som vi slappade med under den tid vi låg i hamn. Killarna blev kanske lite häpna, det är ju dom som brukar vara de som sitter i baren när vi är på G, men inte idag inte! Nu var det brudarnas tur, så vi passade på att snika till oss en egen stund till på eftermiddagen i baren. MMMM(om man bortser från den friskt rapande gubben vid bordet brevid)
Innan dess dominerade våra familjer i barnområdet, det var nämligen väldigt få som åkte med färjan tillbaka. Där fanns massa spel, rita, Wii konsoller(som vi vuxna testade friskt), ansiktsmålning, fiskdamm och en massa annat. Här fanns också bla en tjej som jobbade där, en sån rätt-människa-på-rätt-plats. Hur gullig som helst, hon busade med barnen och visade oss vuxna hur man får igån spelen.
Vi avslutade med att spendera den sista biten på däck i strålande solsken och titta på det vackra Göteborg.
En toppendag helt enkelt.
Behöver jag säga att barnen somnade som stockar......
Posted by Picasa

tisdag 19 maj 2009

Nu är det bokat...

Tylösands Hotell, here we come!
Ja igår gjorde jag slag i saken och bokade en natt för mig och min kära vän Josefine, klackarna i taket.
Åh va kul det ska bli!

Imorgon ska jag och en kompis till Stora Holm säteri och fika och kolla in Nyholm och Kolléns lagershop. Det ska bli skoj. Sedan är det Me&I - party på kvällen. Jag har samlat rabarber från mina plantor och ska baka paj, dagen till ära. Åååååh va gott det är med rabarberpaj.....

söndag 17 maj 2009

Man går ut STENHÅRT......


....sedan ökar man successivt!
Detta tips hörde vi i förbifarten i slottskogen igår. Det var en av alla de 50 000-tal som sprang halvmaran som trodde sig ha receptet på ett lyckat lopp. Jag vet egentligen inget om löpning och övriga kroppsliga prestationer men jag trodde man ska gå ut lugnt och sedan öka successivt. Hur det gick för killen?.... Ingen aning men han är säkert bra mör idag.

I övrigt hade jag och Josefine en toppendag i stan, myste på filt i parken, lunchade på Villa Belparc, vilket iofs gav lite smolk i bägaren. Vi valde ut en skön plats under björkarna alldeles vid dammkanten. Detta visade sig vara ett misstag, det regnade björk-bananer(pollen kapslarna) ner i min sallad och som grädden på moset la en fågel en bajja mitt på Josefines tallrik! Tur att vi typ var klara, vi petade bara i det sista, men ändå!

Vi han med att kolla in ett världsrekord i Ukulele, det var drygt 500 pers med Ukulele som spelade gemensamt. Häftigt, jag blev helt såld på instrumentet, jag ska köpa en och lära mej. Hur svårt kan det va?

Dagen avslutades med kalas hos Arvid som fyllde 1 år. Jättekul och barnen somnade sedan på någon sekund väl hemma så vi hade gott om tid att fixa inför melodifestivalen som gick av stapeln på kvällen. Vi gjorde tapas och drack lite mousserande vin, hur mysigt som helst. Att jag sedan somnade i soffan under omröstningen och vaknade först till segerlåten är väl kanske inte den helt perfekta avslutningen på en lördagkväll, men vafan, är man småbarnsmorsa så är man!
Posted by Picasa

måndag 11 maj 2009

Jag har barn, gissa vilket kön...!


Jag anser att man tidigt ska inpränta könsrollerna och klargöra vilken färg som gäller för vilket kön.
Posted by Picasa

lördag 9 maj 2009

Öppen Gård


Idag var det så kallad Öppen Gård på Björlanda Gård. Vi promenerade ner efter frukost och kollade in kossorna, kalvarna och tjuren Paulo.Dessutom fanns det tipspromenad, fika, mat, ansiktsmålning och ponnyridning. Vi gick runt och tittade, fikade lite och sedan var det dags för ponnyridningen. Just som vi kom slutade de för lunchrast..... Typiskt!
Eftersom vi kollat in det mesta så gick vi istället hem till Josefine för att sno åt oss en kopp kaffe. Hon stog och gjöt cementkrukor för fulla muggar men hade ändå tid för en liten fika. Vi blev där ett bra tag faktiskt, det var ju så skönt ute i solen.
När det var dags att gå var Emilia lite trött och kanske lite hungrig så färden gick lite långsamt. Jag hetsade på för det såg ut som om det skulle komma en regnskur och det var ju synd om hon skulle rida, vilket jag kanske hotade med lite för att vi skulle komma framåt.... Väl framme på gården så hade ponnyridningen slutat!!! Snacka om att jag fick lite att förklara för min besvikna treåring...
Nåväl, väl hemma vankades det mat sedan kom Wilma och knackade på, hon kommer nästan varje dag nu, sedan var Emilias dag gjord. De raceade på trehjulingen på infarten, gick på picknick med Emilia sittandes i dubbelvagnen i flera omgångar, lekte med geggamojja och annat skoj. Höjdpunkten var nog när Bob kom hem och tog fram åkegräsklipparen och Wilma fick köra runt med Emilia på gräsmattan.

Dagen avslutades med pizza och vin.
Nu är jag trött.....

Posted by Picasa

torsdag 7 maj 2009

Trädgårdsprojektet


Jag har nu planterat lite där jag rensade upp för ett tag sedan. Jag har bara använt sådan som jag redan hade i trädgården inget köpt alltså. Här finns Hosta(Funkia), lavendel, lungört, fänrikshjärta, Astillbe, mossflox, ormbunke, några stenväxter, något från stengärdesgården mittemot plus lite till som jag inte har namnet på.
Men visst blev det fint?! Vilken skillnad.Själv är jag supernöjd.

Hoppas allt kommer att trivas där bara!
Posted by Picasa

onsdag 6 maj 2009

Manliga män


Jag gillar manliga män och vad är inte manligare än en man som vågar sig till jobbet i denna utstyrsel.....han skulle polera en båt, och som sagt, "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder"
Posted by Picasa

måndag 4 maj 2009

Släpp kossorna lös, Det är VÅR!!!

I fredags struntade vi i att spänna upp den röda fanan och gå med rödstrumporna i stan och ge uttryck för vår åsikt, vi åkte nämligen till Wapnö för att se på när de släppte ut kossorna på vårbete!
Jag som är en stor fan av dessa djur så fram emot en toppendag, och det blev det oxå.
Klicka på bilden så blir den större

Vi startade med färsk mjölk och nybakad kanelbulle i solskenet. Vad jag inte tagit med i beräkningarna när jag handlade 5 bulla med mjölk bar att man fick en (1) liter mjölk.....PER BULLE!! Jag kan lova att jag nog drack lika mycket denna dag som jag gör på ett helt år i vanliga fall. Men mums vad gott det var, iskall mjölk och kanelbulle.......

Kossorna släpptes ut ystra och glada, råmandes och skuttandes.
Himla kul att se.

Vi återkommer nästa år igen!
Posted by Picasa