tisdag 31 mars 2009

Dagens recept!

Idag tänkte jag, som så många andra på sina bloggar, lägga ut ett recept.


Lax med ris, grönsaker och färsk basilika


Ingredienser

1 bit Lax
1/2 knippe broccoli
Lite blomkål
1 morot
Färska basilikablad
Ris
vitpeppar
lite citron
matlagningsgrädde
rapsolja

Gör såhär;

Lägg ris och morot i en kastrull, låt koka tills riset är klart, i med laxen, broccolin och blomkålen.
Koka tills det också är klart

Krydda och i med en skvätt grädde och olja
Sedan tar du kastrullen från spisen och häller allt i matberedaren och kör ett par varv.


Sååååå smaskigt.......för en 8 månader bäbis......


Kram på er!

lördag 28 mars 2009

Den ultimata grannen!

Igår satt jag o min älskade make o kolla på finalen i Lets dance och Magnus Samulesson var med som en av finalisterna. Efter att ha kollat en bra stund slog tanken oss;
Magnus skulle vi vilja ha som granne!
Tänk att ha tillgång till dessa 2 meter över havet som släpar runt på 150 kg muskler. Se bara scenariot; stenbumlingen på tomten, helt orubblig, och man kilar bara över till Mangan "Världens starkaste" och den är ett minne blott. Dessutom en ödmjukare person får man leta efter.
På andra sidan vill vi i så fall ha David Da Silva, en kul typ helt enkelt,som sätter dans på tillvaron.
Min käre make skulle även vilja slänga in tokfransen Robban Broberg på en kvadratmeter tomt, men jag är skeptisk.......
Sedan att man som tack till Magnus måste köpa minst, MINST 3 flintastekar till grillningen på kvällen är kanske bara en bisak vad vet jag!

torsdag 26 mars 2009

En rejäl kom-i-form-svacka

Jag som så ihärdigt satte igång att träna i november förra året har inte tränat sedan före jul!!
Ja jag skäms, men jag erkänner.
Träningskortet ligger i plånboken och bränner(eller ligger det där, jag minns inte riktigt vart jag lagt det) och det är det enda som bränner för några kalorier bränner jag då inte.
Jag borde ju vetat när jag köpte kortet att jag är en periodare och bara slått till på ett kvartalskort, eller ännu hellre ett 10 kort.

Det hade blivit billigare.

Just nu har varje träning kostat mig ca 350 kr/gång. De ni, sa hon som hade råd, not.
Nä istället för attt träna de senaste veck...månaderna så har jag slajdat omkring här hemma i mysbrallorna och slappat mej.
Jag försöker komma igång igen och nu när det vart så härligt väder har jag tagit en rask promenad på en halvtimme varje morgon. I tre dagar. Skönt, men det gör tyvärr inte att mina träningstillfällen på gymmet blir något billigare per gång.
Jag försöker få till lite träning men det möts med ett visst mått av motstånd och upptagenhet och andra bortförklaringar och då inte från min älskade man.
(jag är verkligen inte helt oskyldig själv heller ska tilläggas, men det känns bättre att skylla på någon)

Kram

tisdag 24 mars 2009

Årets första mellis på altanen!

Idag var det dags att rengöra plaststolarna, parkera rumpan och njuta av solen på altanen.

Lovisa fick rulla fram i sin gåstol och var lyklig över den stora fria ytan. Till och med Frasse(lina) vågade sätta tassen utanför dörren. Annars är hon en riktig chicken och vågar inte vara ute, vad är det för fel, en katt som inte vill gå ut!?!

Iår kan vi njuta av altanen HELA säsongen, känns underbart.

Igår var de kortmakarkväll igen och jag gjorde inbjudningskorten till Emilias kalas, hon fyller ju snart 3 år!

söndag 22 mars 2009

Härliga helg!

Nu är det söndag kväll och jag känner mej nöjd med den förflutna helgen. Fredagen bjöd på fint väder så jag och barnen stack till blomsterlandet och köpte lite penseér som vi planterade i krukor ute. Skönt att få lägga den gamla ljungen på komposten.
På kvällen jobbade jag en stund sedan gick jag och Josefine ut och tog oss en bit mat och ett glas vin i fredags vimlet.
Det var ett tag sedan kan man säga. Kändes skönt att komma ut och bara sitta och prata.
Lördagen bjöd på ännu finare väder och mamma kom och hämtade Emilia som skulle sova över där till på söndagen, så när Bob kom hem stack vi in till stan och satte oss på Linné och åt lite sushi. Sååå mysigt.
Ja just det Lovisa var ju med, men hon märks liksom inte på samma sätt. Vad lyxigt det var med bara ett barn, vad gjorde man med all den tiden man hade då?
Idag har vi myst hemma, städat lite och jag har haft några mammor från dagis här för att planera en våraktivitet för barnen på dagis med föräldrar. 4-H gården blir det iår.

tisdag 17 mars 2009

Tvättäkta vårkänslor

Idag är det premiär för att hänga tvätt UTE!!!!

Solen skiner och det är underbart skönt ute. Lite lagom bris så tvätten kan få chans att torka. Skönt att få ut och lufta kläderna efter att i månader låtit dem tumlas eller torka inne. De känns väldigt dammiga just nu och behöver verkligen skakas ut.
Här bjuds det på vårkänslor;

söndag 15 mars 2009

Tänk att jag fick sitta på en häst....

....alldeles själv, sa Emilia idag efter vårt besök till stallet. Hon verkligen njöt uppe på hästryggen och var sååå stolt. Även jag satte upp och skumpade runt en stund. Emilia stog vid kanten och påminde mej om att jag skulle hålla i mej, HÅRT!

Annars tog vi vara på det ljuvliga vädret idag och grejade lite i trädgården och tog en promenad.

Helgen har varit inensiv med både skogsmulle och kalas. Igår startade nämligen Friluftfrämjandets Knytte-grupp.

Jag satte Lovisa på ryggen, matsäcks-ryggan på magen och tog Emilia i handen och sedan bar det av. Vi kollade in spår i snön, besteg berg och gjorde en kotte-tårta till Ekorrarna. En lyckad tur. Kul att vi anmält oss till detta, ligger lite nostalgi i Skogsmulle, även om inte jag själv deltog när jag var liten. Min moster var ledare vill jag minnas, eller...
Sedan åkte vi hem och vilade inför

Elins kalas

Här severades det en delikat tårta, hembakat och hemköpt varvat med björnen sover, discodans och fiskdamm. Ett lyckat kalas helt enkelt.


Kvällen avslutades med årets första grillning, en fläskfilé som serverades med bakpotatis och en smarrig sallad. Grabbarna fixade, jag och Josefine drack vin under tiden och sedan kollade vi in den rafflande finalen på melodifestivalen.

Fredagen innebar en tillökning i vår tilltufsade kontantkassa. En välbehövlig glädjande överaskning. Jag tackar mina älskade föräldrar för detta, även å barnens vägnar för deras insatta del.
Indirekt tackas min älskade farmor och farfar.
TACK!

torsdag 12 mars 2009

Vårväder & snö...



Igår tog jag och barnen en tur till Alingsås för att gå till Nolhaga. Vi kollade i djuren och hade picknick och lekte på lekplatsen. Solen värmde härligt och det var vårkänslor ända från tårna. Barnen fick lite färg i ansiktet till och med. Ett underbart ställe Nolhaga, synd att vi inte bor närmare.


Här kommer ett urval av dagens foton.

När vi var på möbelvaruhus på kvällen och kollade nytt soffbord på kvällen ringde målaren, Han var klar! Fyllda av förväntan kom vi hem och jösses va snyggt vi har det hemma nu. Foton kommer när vi fått iordning. Tapeten blev skitsnygg, den kommer här;
Idag efter lunch tog ett helt annat väder vid, SNÖSTORM! Kom massor av snö, blöt och slaskig som väder är som mest i denna stad.
Frasselina (eller vad vi nu ska kalla katten)opererade sig idag så nu blir det inga kattungar här inte! Hon är lite bekymrad över tratten och fixar inte riktigt att föra sig med den. Hoppas hon kommer till ro snart. Hon verkar dock inte ha så ont trots att hon har ett 6-7cm stort långt sår på magen.

måndag 9 mars 2009

Identitetskris.....!?!

Före
Efter

Ser ni någon skillnad?


Jasså inte, det gjorde inte jag heller, men vår Frasse är nämligen en Frassa! Alltså inte en hane utan en HONA. Jag har haft mina misstankar ibland men idag säkrade jag dem. Det började med att jag beställde tid för kastrering av Frasse. Detta trots att han inte börjat visa några könsdrifter ännu vilket jag tycker är en smula konstigt då han är snart 8 månader. Imorses satt vi och myste och jag kände bröstvårtorna och letade lite och hittade 6 stora! Och vid närmare undersökning kunde jag inte hitta något spår alls av de manliga genitalierna......så det var bara att ringa till veterinären och boka om till sterilisering av en hona.

Vi får väl se nu på torsdag om de kan hitta någon snorre.

Sista ordet är inte sagt.

tisdag 3 mars 2009

Kreativitet!

Igår kväll var jag på en kort- och scrapkväll. För 150 riksdaler fick jag 7 valfria papper och sedan kunde använda allt som stog framme i lokalen. Stämplar, pins, sidenband, embossa, saxar, ja ALLT jag någonsin kunde tänka mig och lite till.
Jag klarar egentligen inte att ha för mycket att välja mellan, så första kvarten gick jag bara runt och hyperventilerade och visste inte i vilken ända jag skulle börja.
Men sedan satte jag igång.
Jag använde inte upp allt mitt papper, det hanns inte med, men då har jag det till en annan gång. Här kommer iaf gårdagens alster;
Idag var en grå och regnig dag. Var och handlade och parkerade som vanligt på "Familjeparkeringen" precis utanför affären. Precis som förra veckan kom då en latmask i sin bil och tog sista platsen, inga barn i bilen utan en sån som skiter i skyltar för att man inte orkar masa sig ett par extra meter. Detta är en sak jag brinner lite för och jag känner mig lite som en kvarterspolis, men jag hatar när folk inte respekterar skyltar! Så jag bara måste säga något till honom om detta, så när han som bäst är på väg från bilen så ropar jag till honom;
-Du glömde dina barn!

Han låtsas inte höra så då tar jag i med tårna

-HALLÅ! Du glömde dina barn!

Han ser oförstående på mej och jag förtydligar det faktum att han står på en familjeparkering, för sådana med barn i bilen.

Jasså, jaha säger han ler lite dumt och går in för att panta sina burkar.

Jag har tydligen ingen vidare pondus när jag försöker tillrättavisa folk, samma visa hände förra veckan, för när jag frågar mannen om han vet om att han minsann står på en familjeparkering så tittar han bara på mej och utbrister ett rungande JAJJAMÄNSAN! ......och går

Va fasen svarar man på det då?

Jag får ta en kurs i auktoritet helt enkelt, jag får ju ont i magen så arg blir jag.

måndag 2 mars 2009

När städade du ditt kylskåp senast?

Idag har jag tagit itu med min 20-minutare, Torka ur kylsåpet. Trots att jag tyckte det egentligen såg rätt rent ut så var det det INTE! I listerna som håller glasskivorna hade det runnit in en hel del smått och gott som legat och smetat till sej. Sedan fick jag rensa bort de sedvaliga gamla burkarna och gammal mat. Konstigt att man alltid låter vissa saker stå kvar i kylen en lång tid.

Jag tog även itu med gårdagens 20-minutare, städa runt spisen.
Nu är jag klar.....efter ca 1,5 timma.....20-minuter my ass!
Avslutningsvis en bild på en lycklig Pippi Långstrump på väg till dagismaskerad, med prickigt sommarskinn och allt!