torsdag 29 oktober 2009

The Souq

Idag var det dags för en lite tup på egen hand igen. Jennie jobbar så jag blev körd av Leon till Souq:en för lite shopping. Hela området är ett myller av små gränder, ibland syns det inte från gata att det pågår försäljning längre in. Jag kollrade bort mig helt. Men jag fick köpt lite iaf.


Sedan gick jag över till en annan Souq, nya Souq:en, där fanns det hur många affärer som helst som sålde de svarta hucklena, jag kände mig rätt så malplacerad om man säger så.....men lite intressanta affärer hittade jag dock.
Här var det en brand för ett par veckor sedan, nu fortsätter kommersen utanför, men skylten/taket ser lite farligt löst ut för att kännas som ett bra skydd över huvudet.

Det är varm idag(som alla andra dagar) och jag gick tillbaka till den gamla Souq för lite mat, allt började stänga för siesta så jag gick in på första bästa restaurang som verkade öppen. Jag kände mig lite vimmelkantig, antagligen på grund av för lite vatten och beställde in en färskpressade apelsinjuice och en stor flaska vatten.

Nu var det inte den fulla menyn man hade att välja på utan en enklare typ frukost meny. Jag hittade ngt med kyckling och frågade vad det var. Servitören som var urdålig på engelska sa att det var hoummus, något jag inte visste vad det var och kycklingbröst. Jag försökte få honom att beskriva vad det konstiga var men han kunde inte. Men jag gillar ju hoummus och kyckling så det borde ju funka tänkte jag.

När maten kommer så höll jag på att spy, tunnskivad kyckling i en fesljummen youghurtliknande goja. Jag smakade och det var oätligt, vad var hoummusen och brödet..?
De fick ta ut det så beställde jag enbart hoummus och bröd. Han frågade ngt men vi föstod inte varandra så han gav upp.

Vi det laget trodde jag att jag skulle svimma, jag kände mig lite rädd, tänk att tuppa av här...läskigt. Men efter lite tugg så kändes det bättre och med spänstiga steg gick jag mot Museum ocf Islamic Art för att vandra runt då markanden hade siesta.


Skyline, till höger ser man det pyramidliknande Sheraton
och ännu mer till höger Inter-Continental som vi var vid igår.



Museum of Islamic Art

Jag trodde jag skulle avlida av värmeslag på vägen dit, det är verkligen inte ett promenadland detta. Väl framme berättar vakten att de stänger om en halvtimme. FAN att jag inte tog taxin som stannat vi mig på vägen dit. Jag ställde mig i rondellen i solgasset och viftade frenetiskt på alla taxibilar som körde förbi, men alla var fulla av araber. Kändes att solen tog styggt på min oinsmörjda kropp, jag som aldrig nyttja något under SPF30.

Jag vandrade hela vägen tillbaka till Souq:en och fick tillslut tag på en jävla taxi, gud va skönt att få lite ac på sig igen..

Nu är jag hemma igen och tänker gå och bada i poolen.

Familjen Ross omgivning

Såhär ser Jennies hus ut och gatan utanför, eftersom compoundet är ganska nytt finns inget grönt. Det finns inget grönt någonstans nästan och de måste lägga vattenledningar i marken, typ som man lägger golvvärme, för att något ska överleva, vilket ger gräsmattorna en något svampig touch.

onsdag 28 oktober 2009

Lazy wednesday

Idag var det återigen dags för ett hotellbesök, denna gången Inter-continental. Där träffade vi lite kompisar till Jennie och jag fick ta mej en Corona eller 2 på solsängen....mmmmmm.....fast det var rena rama rånet 75kr! styck!

På hemvägen släppte Jennie av mig på ett shoppingcenter och jag fick gå och trosa lite för mig själv en stund. Köpte lite smått och gott, jag hann knappt gå i en 100-del av alla affärer. Sedan tog jag en taxi hem. Lite intressant eftersom varken han eller jag visste vägen. Han var från Indien, jobbat i Abu Dhabi och endast vart i Doha i 2 månader. Men vi kom fram, tillslut.....
Igår började som en riktig slappardag, jag tog handduk och bok med mig till poolen som ligger inom compoundet. Där låg jag i några timmar tills Jennie kom och hämtade mig så åkte vi och kollade in ett område hon vill bo på samt hämtade lite lunch.

Efter det så åkte vi ut i öknen igen för att köra 4-hjuling. Efter lite prisdividerande, som i sig var ganska intressant, så satte vi upp. Hjälm? vad är det här i ett land där man låter barnen klättra fritt i den nercabbade bilen i 200 km i timmen...?Jag ska neråt

Leon hoppar

Jag kände mig som en rigtigt usel förare när vi tränade nedanför sanddynerna, men när jag väl fick kläm på det med växling och så så var det riktigt kul. Leon övertalade mig att åka ner för en brant backe och efter det blev jag så styv i korken att jag till och med vågade mig på att köra uppför och prova att hoppa.Det ser inte mycket ut för världen men det kändes stort

Likheten med att köra snöskoter är slående.

På kvällen åkte jag och Jennie till Souq:en och åt lite traditional food. Det visade sig bli kyckling och ris, men vi hade ett schysst bord, lite beduinstil. Själva marknadsområdet var jättmysigt, folk satt och blossade på vattenpipa överallt och det fanns massor av krimskrams och annat fint att köpa. Jag fick verkligen mersmak, förutom när vi gick förbi djurstånden, I say no more.....

måndag 26 oktober 2009

Ritz får vänta...

Vi åker och shoppar istället, tar det lite lugnt, lämnar barnen hemma.

Igår på shoppingcentret var det en kvinna som sa till oss att Mollie visade magen och skulle skyla sig. Ni vet nog att de är lite pryda i detta landet (burkavarning) och vi får skyla bara axlar, så jeans/kjol linne och tröja är kutym här oavsett 35 grader eller inte. Fast ac:n går på högvarv så det är i det närmaste kallt inomhus. Men att ge sig på ett barn är väl att ta i....

uppdaterat 15.30...

pengarna rinner iväg........

uppdaterat på kvällen...

Japp, här kommer dagens shoppingresultat.


Tråkigt(?) nog handlade jag på Zara, HM och Massimo Dutti som alla finns i Sverige, varför är det så? (kanske för att man har spenderarbrallorna på sig på semestern...) Vi var på ett shoppingcenter som var ganska fräckt, det skulle efterlikna venedig med gondoler och allt.

Efter mycket dividerande om hur vi skall lägga upp resten av min vistelse här, det är mycket som skall hinnas med så tog vi en taxi till Sheraton tll deras restaurang och avnjöt en god middag på deras uteservering. Vi åt båda fiskspett(fast utan spett), mycket smarrigt. Till det lite bubbel och en skön utsikt.
Imorgon ska jag ner på Souq:en på förmiddagen, sedan blir det fyrhjuling i öknen och inhemsk middag på kvällen. Iaf så som det ser ut nu, planer är till för att ändras på....dagens skylt, festlig eller hur!?!

söndag 25 oktober 2009

Puttin´on the Ritz


Japp, idag hade vi det riktigt lyrrigt efter frukost. Vi tog barnen och maiden med oss till Hotell Ritz Carlton för några timmars lapande av sol i deras pool område. Stället var fullt av araber i fotsida vita klänningar med tillhörande skynke-turban på huvudet. Feta cigarrer i munnen och svarta heltäckta fruar. Vi spotade nog en av tennis-systrarna Williams oxå, det är ju en stor tennis turnering till helgen (som vi ska gå på en av dagarna)

Det serverades vatten vid solsängarna och de kom med små spett med melonkulor till förfriskning. Ville man äta eller dricka var det inte helt gratis kan jag erkänna, men vi ska dit imorgon och jag måste nog ta en paraplydrink på Ritz eller hur.



Eftermiddagen spenderade vi på ett shoppingmall, stort!

Leon gjorde en jättegod middag idag, panerade lammracks med morot och sötpotatismos. Smarrigt.Kolla in kålhuvudet, knappt 4 kg, och formen......!

Nu är det snart dags för sängen tror jag, resten ligger redan.

Öken

Igår åkte vi som sagt ut till Inland sea, rätt ut i öknen ca en timme, fast vid kustlinjen bara ett stenkast från Saudiarabien. Att åka på sanddyner var lite som att åka snöskoter, man glider på sidan och har inte riktigt fast underlag. Innan vi åkte ut i öknen släppte vi ut halva luften ut däcken för att man inte ska fastna så lätt. Väl framme badade vi i perfekt tempererat vatten och åt den medhavda picknicken.
Ett första turiststop vid kamelerna och för att tömma däcken på luft





Ett dopp i det blå, i bakgrunden syns Saudi Arabien


Hemvägen gick bra om än lite våghalsig, fasen trafiken här är rena rama hawaii, störst går först eller åtminstone den som är tuffast. Tur vi har en Land cruiser, stor och bra.

Förresten så körde jag en stund i öknen, det var kul.

Nu gör vi oss redo för en förmiddag på Ritz Carlton Hotell, vi ska ligga och slappa vid deras pool, sedan blir det shopping.

Bilder kommer men jag trodde Jennie hade kortläsare på hennes dator med här användes visst sladd, vi ska fixa det ikväll.

lördag 24 oktober 2009

Qatar

Mina svullna fötter efter ett antal timmars flygresa

Nu sitter man här i arablandet och dricker en kopp kaffe.
Resan ner gick bra, inte oförutsedda händelser förutom en timmers försening på Landvetter.
Leon hämtade upp mig på flygplatsen och efter en kort tur var vi framme i det gräddvita "1000 och en natt"-huset. Alla hus har samma färg och ser likadana ut typ.

Idag ska vi ut i öknen till Inland sea för lite sol och bad. Sol lär vi väl få gott om då det regnar typ 2 ggr om året här. Ca 1,5 timme tar resan, men det ska det vara värt.

Maiden förbereder matsäcken och vi rår om oss själva och barnen. Jag skulle helt klart kunna vänja mig vid att ha en hjälpreda i huset.

Det var allt för nu.

söndag 18 oktober 2009

Den lilla loppan

Idag skulle jag sjunga med kören i Ljungs kyrka (Ljungkile). Innan dess serverades det lunch på ett ställe i närheten. Efter moget övervägande (eller det faktum att det skulle bara vara vårt sällskap på lunchen) så valde jag att ta med resten av familjen. Vi hade jättetrevligt och flickorna höll låda som vanligt (läs Emilia). Efter mat och promenad i omgivningarna var det dags för oss skönsjungare att dra oss mot uppsjungning och repetition. Bob o barnen åkte till Ljungkiles enda fik för att fördriva tiden tillsammans med en annan familjefar.
Jag var lite osäker på huruvida Bob skulle stanna kvar för att lyssna pga att Emilia har lite svårt med koncentrationen i kyrkan pluss att hon inte är så diskret....men de hade ett jättefint lekrum längst ner i kyrkorummet så det skulle nog gå bra.....trodde jag. När de anlände en 10 min innan start så klargjorde hon att hon absolut inte ville sitta ner och titta på, hon skulle sjunga med mig där framme, därmed jämt!! När det började dra ihop sig så bölade hon och ville va med mig. Det slutade med att de stängde in sig i lekrummet. En bit in i konserten hörde jag att de kommit ut (jag satt då med ryggen emot) och när vi återigen ställde upp oss för att sjunga ställde hon sig upp i bankarna och skrek
- Heja mamma! Heja mamma!
Bob försökte dämpa med det slutade i gråt och tandagnisslan så de fick helt sonika lyssna innifrån lekrummet igen. När allt var slut och vi tog emot applåder kom hon springande fram till mig, hoppade upp i famnen och sa högt

-"Mamma, sjöng ni bra eller?

Jag kan säga att alla i hela kyrkan drog på munnen, den lilla söta loppan, hon är bara för underbar!

torsdag 15 oktober 2009

Som på film

Ni har säkert sett det förut, tjejjen med papprena i famnen som snubblar och tappar alla på marken, JUST DET hände mig idag. Mitt utanför entrén till Nordstan. Jag åkte kollektivt idag för jag skulle in till stan och jobba och när jag jagade anslutningsvagnen snubblade jag på en vägplatta som stack upp, typ 0,5cm. Jag flög som stålmannen rätt fram och papprena i kuvertet jag höll hårt i famnen flög ut.
PRECIS SOM PÅ FILM!
Inte för att jag kände mig som någon Angelina precis men det måste ju sett roligt ut, jag var ju rätt piffad och gör en sådan praktvurpa. Man är ju rolig, det första jag gjorde var ju att resa mig upp, se oberörd ut och kolla mej runt för att se om ngn skrattar typ.

Hade en ganska tuff dag, kände mig som en idiot som inte kan någonting typ, fast jag vet att jag kan....

Ikväll har jag vart hos en granne på myskväll, vi var 4 tjejjer, 1 ostbricka och lite gott rödvin. DET är livskvalité! Lite drygt två timmars prat om ditten och datten en vanlig vardag. Hur mysigt som helst.

måndag 5 oktober 2009

Första dagen på resten av mitt liv!

Idag började jag mitt nya jobb!
I helgen gick det upp för mig att det var dags att släppa sargen och komma in i matchen så att säga, dags att lämna den sköna hemma-lunken med "blanka" dagar, ta på arbetshandskarna och börja pussla. Jag kom på att jag kanske ändå inte var helt förberedd på att börja jobba, med det visade sig vara helt obefogat.

Det kändes ju inte alls konstigt att komma till jobbet idag, jag gick ju bara några meter längre in i byggnaden och det är ju liksom samma folk som innan typ.

Jag blev väl omhändertagen och alla var sååå glada för att jag börjat, man kände sig riktigt välkommen. Jag har väl inte gjort så mycket idag, mest kollat runt på servern och gått igenom lite av arbetet. Datorn kommer installeras imorgon och sedan ska jag börja inreda mitt kontor, mitt alldeles egna kontor......

Bob var på hockey idag, nämner inte mer om den matchen om man säger så,.
Jag plockade upp Josefine på vägen hem, sedan tog vi barnen och åkte och handlade. Vi åkte hem till henne och gjorde crepes, alltid trevligt att göra mat tillsammans.

För ett tag sedan undrade Emilia hur bäbisar kommer ut och jag försöker ge förklaringar så gott det går och berättade att de kommer ut där man kissar, vilket hon fann väldigt otroligt.
-Vaddå från RUMPAN?!?
- Ja
- Nääääähä!

Nu har väl detta grott lite i hennes huvud och idag kom outputen;
Hon berättade för Josefine i bilen att bäbisar minsann kommer ut ur rumpan, där man kissar, och då hamnar de i toaletten och sedan plockar man upp dem.
Hon är bara för skön....

lördag 3 oktober 2009

Lördagsmys med tjejjerna

Ikväll var jag själv med tjejjerna, maken var på "gubb-klubben" för att äta gott och umgås ovanför whiskeyglasen.
Efter jag kört honom till stan så åkte vi till affären för att handla lördagsgodis. Nuförtiden är det ju mest just den detaljen lördagar handlar om....
Emilia fick välja en film också och valet föll på "Pippi Långstrump på de sju haven". Emilia fick även bestämma middag och då blev det lasagne. I 9 fall av 10 vill hon ha spaghetti och köttfärssås, men det kan man ju inte äta var och varannan dag så försöker avstyra det så gott jag kan. Fast.....nu är väl lasagne samma sak som spaghetti och köttfärssås fast i annan form....well, well!


Förväntansfulla lördagsfirare



Det äts med GOD aptit



Efter maten bänkade vi oss framför tvn med var sin skål med lördagsgodis, Lovisa var väldigt nöjd med popcorn och russin. Till det drack vi smaksatt bubbelvatten, har märk en viss tendens till personlighetsförändring efter intagande av sötdricka på framför allt Emilia så jag försöker utesluta det.




Vi har haft det himla mysigt ikväll, inget bråk eller onödigt tjat, bara mys.

Läggningen gick utan problem rätt i säng bara, kan det bli bättre?!?

Nu ska jag mysa med ett glas vin och lite egentid!