söndag 30 november 2008

Julmys

Nu lackar det mot jul och jag börjar få upp stämningen!

Helgen började jag med att sätta upp ljusslingorna (som vi lyckades inhandla trots monster och sånt) på altanräcket. Upptäckte när vi kom hem att de var multifunktionsljus så de kan även blinka i olika intervaller, fem funktioner tror jag det var.
Jag har tidigare gjort ett uttalande ang de lysande plastslangar som man kan köpa om att de såg lite "pizzeria" ut(Bob ville nämligen ha sådana), men jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig nu när vi har 480 blinkande lampor på altanen.....
Det har kommit upp adventsbelysning i de flesta fönster, bla en pappstjärna som mamma köpt till mej 1978, en sån där orange klassisk. Inte den snyggaste på marknaden idag, men avger troligen det mysigaste ljuset. Minns när jag var lite och låg på mitt rum och myste i skenet av den stjärnan, det var grejer det! Då kunde man ligga där och njuta utan att behöva tänka på elräkningen (huslån, räkningar, uppfostran, renovering, pengar och annat...).

Nåväl min monsterängel fin en ny chans med att gå i affärer redan dagen efter drabbningen, då tog vi bussen till Amhult för att köpa apelsiner och nejlikor. Jag ville nämligen julpyssla lite.

Resultatet?


Jag har även nu ikväll tillverkat en sk paketkalender till Emilia. Det är en löpare där jag sytt på ringar i figurerna. Jag har vart ute och inhandlat små paket, inte helt lätt att hitta 24 små och billiga paket ska jag säga.

Men jag är himla nöjd med resultatet;

(för er som är riktigt uppmärksamma ser att det bara är 22 paket, upptäckte misstaget, men Emilia kan ju inte räkna så jag hänger dit två till inom kort)

Ska bli kul att se Emilias stora ögon imorgon när vi visar henne kalendern. Hoppas vi lyckas med konststycket att få henne att förstå att man bara öppnar ett paket om dagen....

Jag har dessutom köpt en rättvisemärkt chokladkalender!

torsdag 27 november 2008

Monster


Idag förbyttes min dotter till ett monster utan dess like.....


Jag vet inte om ni sett den HÄR den är i samma klass fast saker flög inte....


Vi var på Ica och skulle köpa utebelysning till altanräcket och Emilia sprang runt i vanlig ordning, väl vid kassan började förvandlingen;

Hon började plocka saker som hon ville köpa, detta jävligt strategiskt utplacerade godiset vid kassorna!!!
Vi sa nej, eftersom det är en vardag och då började hon skrika och gråta, springa iväg med godiset, lasta det på bandet bland andra oskyldigt veckohandlandes varor.

Resolut tog jag henne under armen och började bära ut en skrikande, gråtande och sprattlande unge. Vid utgången släppte jag henne i hopp om att hon skulle lugna ner sig, men det var platt på golvet som gällde....

Vidare ut i bilen fick jag tvinga in henne och hon rev mig på köpet i ansiktet. (det var inte avsiktligt men ändå)

Väl i bilen grät och skrek hon hejdlöst så hon skakade och ville bara ut. Jag pratade med henne lugnt och sansat men kom liksom inte ända fram.

Var kom detta moster ifrån? Jag kände verkligen inte igen henne...TIPS Någon?

måndag 24 november 2008

Då var hon doppad!

Nu är Lovisa döpt och allt gick som smort. Det var bara hon som döptes(ibland är det flera familjer samtidigt) vilket var skönt då det var minst 2 små yrväder som höll låda under akten. Jag tyckte personligen att det var ganska charmigt och gav en lätt uppsluppen touch på det hela, fast när Emilia sprang upp i altarringen och använde kollekthåven som mössa tyckte även en tålig mor som jag att måttet var en smula rågat.....

Efterföljande "dopfest" var superlyckad, alla gillade maten(sa de iaf) och det räckte så alla blev mätta. Lovisa fick jättefina presenter även om Emilia tyckte att de var till henne, men nu har vi stoppat undan dem tills Lovisa själv får ett rum och kan leka med dem.

Efter på kvällen satt jag bara och mös och var lycklig för att allt gått så bra och jag hade haft ett stort kalas. De flesta som känner mej vet ju att jag gillar stora kalas!

Lägger upp lite bilder, tyvärr har jag inga från ceremonin då vår kamera låg hemma just då.







En trött liten ängel efter dagens uppståndelse.......

torsdag 20 november 2008

Stora tjejjen


Herregud vad tiden går fort, Lovisa blir 4 månader nu på måndag, det är inte klokt! Hon är verkligen en liten ängel som ler o skrattar bara man tittar på henne.

Jag trivs väldigt bra med att gå hemma, verkligen jättemysigt! Fast det är ju inte heller utan längtan att börja jobba heller, men jag jobbar idogt med företagsekonomin som jag läser på distans. Just nu är det enkurs i redovisning, en jättekul kurs, precis sånt jag gillar o vill lära mej. Får se om det leder till ngt......


Det lackar mot dop som går av stapeln på lördag och jag ligger i bra fas!!! All mat utom salladen är fixad, slet som ett djur i köket igår men det var det värt, då kan jag ju slappna av idag istället.

Eller ja, prästen o diakonissan kommer hit idag för dopsamtal så jag får ju göra en insats med dammsugaren så det ser något sånär ok ut här hemma. Och jag kan ju passa på att bjuda på några utav de 80 bullarna jag bakade igår.

Nu måste jag återgå till studierna.

tisdag 18 november 2008

Effektivitet

Ja det är något jag börjar anamma mer och mer just nu, jag har helt enkelt inte tid att vara tidsödslande....och jag har lyckats rätt bra hittills iaf när det gäller Lovisas dop på lördag.
I lördags gjorde jag hälften av alla mat-pajer till dopet. Igår handlades det och idag var det klippning och inhandling av kläder till mej.
Jag bestämde redan innan för EN (1) affär som kläderna skulle inhandlas i, detta för att jag annars har en tendens att planlöst ränna runt i en massa affärer och ändå inte bli helt nöjd. Nu kunde jag ju kombinera på plats liksom. Hur bra som helst.
Hur det gick?
Toppen! Jag fick tag på byxor, top OCH skor, hur grymt som helst och jag är supernöjd!

Imorgon är Emilia hemma från dagis och jag hoppas vi får bra väder för idag var det ingen höjdare, på morgonen iaf......regn från sidan och massor av blåst. Fast det ordnade upp sig på em då till och med solen tittade fram och vinden avtog. Då passade vi på att ta med Felix och hans pappa till lekplatsen med efterföljande kaffe.

Hej svejs

lördag 15 november 2008

Läggdax

Varför är det så....?
Idag sa Bob när han kom hem;
-Hoppas det går bra med läggningen av barnen ikväll så kan vi se på senaste morden i Midsomer! (har inte hunnit/orkat sedan i måndags)
Efter en mysig kväll med barnen med glass och popcorn så började det........Emilia gick upp femtielva gånger och Lovisa ville bara bli buren runt, hade ngn sorts magknip. Nu först sover alla och klockan är kvart över 10, inte blir det ngn film nu inte.
Man får passa sig för att slänga ur sig önskningar bara sådär, det blir alltid raka motsatsen när man minst orkar det.

Annars har veckan vart bra, dock har jag bara tränat en dag denna veckan, fast tänkte ta ett pass imorgon, får se hur det blir.

Nog om det, nu får jag njuta av den lilla lördag som är kvar.


Hoppas vi får ett helvete imorgon med barnen...... ;-)

tisdag 11 november 2008

Bakont....

Det var några dagar sedan sist och kanske beror det på att jag har så jäkla ont i rumpan. Testade på spinning igår på gymmet och jag har haft svårt att sitta avslappnat hela dagen idag. Dessutom körde jag så hårt att jag mådde illa och faktiskt trodde att jag skulle svimma. Nåja jag cyklade nog långsammast av alla i salen men med mina mått mätta körde jag hårt, dessutom hade instruktören faslig koll på mej och sa till när han såg att jag inte drog åt växeln så det blev trögare.....och han såg VARJE maskning så det var bara att lyda.




Frasse har kommit in i familjen bra tycker jag, han är en jättemysig katt, orädd och kelig. Precis en sån katt som vi ville ha!


Tarzan börjr mjukna oxå, fast han har inte släppt alla spärrar än....men han är leksugen, det ser jag!

Fast vem vet han kanske har insett den extrema storleksskillnaden och avvaktar lite för därför..


Imorgon är de James Bond och Qantum of Solace som gäller, en kollega bjöd med mig och jag blev så glad att hon tänkte på mej! Alldeles för långt mellan given på den fronten. Kollade på Casino Royale igår eftersom den nya filmen är en direkt uppföljare och jag tyckte den var RIKTIGT bra, fast det är ju alla James Bond iofs, så jag har höga föväntningar på denna.

lördag 8 november 2008

Motto

Idag känner jag att detta kan vara värt att ta upp;

"När du är frisk har du 1000 önskningar, men när du är sjuk har du bara 1!

Sug på den!

Jag vill poängtera att jag är inte sjuk, ingen i min familj heller, det är bara att man ibland måste bli påmind om detta faktum för att faktiskt kunna uppskatta det man har.

I övrigt gjorde jag ett besök på ett överfullt Ikea idag, och jag utfärdar en VARNING, Ikea Bäckebol är kass just nu, de bygger om och inget finns inne som man vill ha!

tackohej

torsdag 6 november 2008

En träning till avklarad

Nu har man får gå upp till bevis för andra gången denna veckan, ett pass med Effect bodytoning. Ja-a jag eftersvettas fortfarande trots att träningen tog slut för en och en halv timme sedan.....men skönt, det känns.

Nu är det amning sedan ska jag ge mig på inlämningsuppgiften igen.

Imorgon är det som bekant fredag och det är ju inte dumt alltså. Jag, Ingela och barnen ska försöka ta oss till Hornbach, Ingela har inte vart i detta husrenoverarnas mecka, ska bli ett nöje att ge henne en liten rundtur.

onsdag 5 november 2008

Frasse


Nu har vi skaffat en kompis till fete-Tarzan, han är en liten kisse på tolv veckor, som heter Frasse precis som Postis Pers katt. För er som inte vet vem Postis Per är så kan jag avslöja att det är en hyvens man som delar ut brev i Grönby. Men den stora frågan är;


Får folk i Grönby någonsin sin post?


Nåväl, Tarzan såg inte på Frasse med blida ögon utan burrade upp sin stora kroppshydda och fräste o morrade, precis som om lille Frasse skulle våga hävda sig mot sumo...å andra sidan det är väl så det går till i djurvärlden man måste visa vem som är bossen liksom oavsett size.

måndag 3 november 2008

Mitt nya liv...

.....börjar idag!

Eller ja ska man vara riktigt krass så har ju ett nytt liv börjat minst två gånger de senaste tre åren (läs graviditet och 2 barn), men den här gången gäller det mig själv och min kropp(haha som om inte det andra gjorde det då)!

Jojomänsan, nu är det dags att ta tag i kärlekshandtagen och börja röra på fläsket! Jag har nämligen börjat träna idag och målet är att träna tre (3) ggr i veckan men i alla fall två. Med nogsam planering skall det funka att få ihop det familjärt oxå, Bob vill ju träna tre ggr i veckan han med, men han får göra det på morgonen innan han börjar jobba, sådeså.

Jag har lyckats med en annan bedrift idag också, veckohandla på 15 minuter blankt!


....såhär gick det till;

Bob skulle på möte idag kl 13 och ringa om han inte hann hem till halv 4. I så fall skulle jag nämligen åka o handla själv, han ringde inte och var hemma kl 16, så då åkte vi hela familjen till Ica Maxi och jag skulle hinna handla, amma och ta mig till gymmet på ca 25 minuter.

När vi väl parkerat (kl 16.17) rusade jag ut ur bilen, tog med Lovisa och la henne i kundvagnen, Bob o Emilia flåsade efter, sedan underhöll Bob Emilia medan jag sprang runt som en skållad råtta och plockade varor så det skvätte om det (träningen började kl 17 och jag skulle hinna aktivera mitt kort och byta om oxå), prick 16.32 satt jag i bilen och ammade lillan sedan bar det av till gymmet för en timmes träning.

Fattar inte hur vi lyckades men allt på listan inhandlades, Bob tyckte att vi alltid skulle handla så fort, men jag vet inte......fast å andra sidan kom jag ju uppvärmd till träningen :-)

Det gick bra att träna och jag kommer antagligen att mycket väl känna av att jag lever imorgon, men gud så skönt det var.

Jag har ju egentligen velat börja träna länge men efter Emilia kändes det liksom inte lönt, varför kämpa till ingen nytta, jag visste ju att jag skulle ha ett barn till inom kort, jag menar då är det ju ogjort arbete! Nån måtta får det vara, men nu så.....

Bob blev förresten jätteglad för tv:n och nu är utsikten från min sida av sängen exakt såhär;


Hur grymt som helst, fatta när ungarna vaknar tidigt, då trycker vi bara på en film med Pippi Långstrump och sover vidare! ;-)

Nä nu måste jag jobba på nästa inlämningsuppgift i företagsekonomin!

Hej hopp!