onsdag 29 oktober 2008

God Jul! och hajar i Slottskogen....



Idag var en mysig dag, vi packade in oss i bilen på morgonen för att åka till Slottskogen och kolla in djuren och grilla korv. Ingela, Elin och Gustav skulle också med. Den här gången garderade jag med tändvätska till engångsgrillen (sist blev det korv hemma i stekpannan nämligen).

Solen strålade och ungarna var på topp, så topp att de skrek GOD JUL så det hördes i hela slottskogen tror jag....

Nåväl, efter att vi kollat in djuren var det dags för grillning och mycket riktigt tändvätskan var nödvändig, som väntat. 2 omgångar med tändvätska och massor av blås senare såg det ut såhär;


Mycket trevligt må jag säga.

Efteråt skulle vi mata fåglarna med överblivna korvbröd och på vägen dit attackerades Elin, men främst Emilia av hajen Kaj i en gyttjepöl på gräsmattan. Hmm får ringa parkförvaltningen ang det.....


Resten av dagen vill jag helst glömma, griniga ungar, stökigt hem och studier som tynger mig som ett ok, hmmm jag tror jag går och lägger mig nu.

Min älskling fyller ju år imorgon, 35, och han ska få en tv!

söndag 26 oktober 2008

Nytt sovrum

Då var det nya sovrummet klart!


Blev hur bra som helst, vi slet hela söndagen för att bli klara. Det enda som fattar nu är lister i taket, var lite svårt att fästa dem för vi hittade inga reglar och i bara gipset gick det ju inte. Vi får leta fram limpistolen oc limma fast dem.


Här kommer lite bilder





Snacka om att vi kommer sova gott inatt.


Emilia dukade igår när vi skulle ha middagsgäster, hon var väldigt innovativ med servetterna, har själv aldrig tänkt i de banorna.


Strax innan gästerna kom, fick hon en idé, samlade ihop servetterna och la dem i fönstret.

- Där ska de vaja!

Det slutade med att vi försåg oss själva med lagom knöcklade servetter från en hög på bordet.

Middagen var supertrevlig!

fredag 24 oktober 2008

Bilar, bilar, bilar och massa kort

Vissa är mellan två jobb, jag är mellan två bilar.

MEN INTE NU LÄNGRE....

I förrgår kom min man hem med min nya bil, en Peugeot 407 SW, såååå fin.

Jag visste ingenting och han överraskade mej.

Han hade putsat upp den och gjort den fin för min skull, han är himla söt, dessutom stripat upp den med företagsloggan, hmmm, kanske inte vad jag helst ville, men man får ta en för laget helt enkelt.

Ser lite skumt ut på huven, men det är nog bara för att jag tog bilden i mörkret, den blänker, jag lovar!


Ikväll har jag suttit med inbjudningskorten för Lovisas dop. Blev riktigt nöjd faktiskt!

SNART I EN BREVLÅDA NÄRA DEJ!




onsdag 22 oktober 2008

Tidskrävande

Ja, jag vet....våra projekt håller aldrig tidsramarna (ändå har jag 15 högskolepoäng projektledning).
Vi skulle lägga väv i dag på väggarna, gick superbra, tills väven tog slut, så typiskt. Nu blir det till att väva imorgon igen, då jag tänkt att måla.
Nåja, det är ju ingen tids-tävling som min man påpekade.

tisdag 21 oktober 2008

Projektet fortlöper

Oj, oj, oj igår jobbade vi hela dagen med väggen till det nya sovrummet. Alla gipsplattor kom upp, samt spackling på relevanta ställen. Nu ser det ut såhär utanför rummet;









Och innanför ser det ut såhär;

Här syns egentligen bara vår tilltänkta walk-in-closet, eller nja snarare huka-dej-in-garderob pga snedtaket, men det går att komma in i garderoben så jag väljer att kalla den det förstnämnda, låter liksom lite lyxigare....
Som dörrar ska vi köpa dessa, HELVITA.


Idag står slipning av spackel på schemat, ihop med städning av gips- och slipdamm och veckohandling. Helst innan 13.30 så jag får väl köra igån nu då.....

söndag 19 oktober 2008

Projekt....

Helgen är näst intill över och jag sitter här helt utsliten i alla min arma lemmar. Vi var ju som sagt barnlediga denna helgen(nja inte riktigt men Lovisa är en enkel match jämfört) och igår skulle vi ha en mysig kväll tillsammans, men vid 13-tiden hördes ett BRAK från köket och det visade sig att botten på skafferiet(med inbyggd ugn i) gav med sig och hela skåpet tippade framåt. Jag tackar min lyckliga stjärna att vi har barnsäkrat dörren med haspannars hade det blivit en fin soppa på golvet!


Nåväl när min käre make kommer hem från jobbet på em var det bara att börja laga skåpet. Vi var färdiga kl 19 och då var det bara att hasta ihop lite mat och det var den kvällen det......

Ett projekt vi inte var sugna på!


Idag var det dags att inhandla reglar och gips för att bygga vårt nya sovrum på andra våningen, vi ska nämligen flytta upp så att vi alla sover däruppe, men då måste rummen göras först. Vårt nuvarande sovrum blir vardagsrum. Vi släpade upp 20 5-metersreglar och 15 gipsskivor för trappan och det var slitsamt. Sedan åkte jag till ALingsås för att hämta Emilia och där står mamma redo att möblera om i deras vardagsrum. Det var bara att kavla upp ärmarna och flytta bokhyllor för glatta livet. Sedan kom pappa hem och då tjtade han nästan hål i huvudet på mej att vi skulle vända på hörnsoffan så 3-sitsen och 2-sitsen bytte plats. Sagt och gjort. Men det blev bra. PUH!


Förresten så försökte jag rensa hos mamma, massa skit som samlas på hög. Lite motsträvig var hon allt men några telefonkataloger från 2006 blev slängda och "Mamma är tydligen lik sin mamma" för så gjorde visst hon med mormor, jaja vad är vi barn till för om inte att rensa upp i röran. ;-)


Så nu är jag alldeles öm som ni förstår.


Och när jag kom hem såg det ut såhär;

Han är bra duktig min man!


För er som är nyfikna på Projekt - Tripp-Trapp så är sista stolen på tork, så snart kommer bilder på det.

lördag 18 oktober 2008

Uäääääääh!

Emilia ringer mej under shoppingrundan igår kväll, hon är hos moromor och morfar och ska vara där hela helgen. Hon storgråter och vill ha sin mamma, hon har hemlängtan!
Det tog styggt i hjärtat, jag grät nästan själv.
Ringde senare och då var allt ok, hon hade fått en släng av hemlängtan, det är ju vanligt, men jobbigt för föräldrarna.

Nu ska jag njuta av en skön dag!

torsdag 16 oktober 2008

Dom fikar.......

......Sa Emilia 2,5år när vi gick förbi a-lagarna på backaplan.
-Ja-a det gör dom (hmmm) svarade jag, för vad ska man säga, i hennes värld ser det ju faktiskt ut så. Hon har ju inga större referensramar....

Jag menar, det sitter ett gäng tillsammans, de ser glada ut, de har något att dricka och en påse med diverse. Det låter ju som vilket picknick-gäng som helst.

Ja det är sköna de små barnen, de ser verkligen på världen med andra ögon.

Var på Pasta Etc ikväll och intog en god middag med min kära vän Josefine, sååååå mysigt att komma ut bara vi 2. Det var tydligen fler väninnor än vi som hade samma tanke, för det satt tjejjer vid varenda bord på restaurangen.

Måste komma ihåg att göra sånt mys oftare!

Imorgon är det knallemarknad på torget, med karusell och sånt. Ska bli mysigt. Sedan kommer mormor och hämtar Emilia för hon ska vara där i helgen = SOVMORGON, eller åtminstonde LUGNMORGON!

Kanske ska jag och min man ta och fika lite tillsammans! ;-)

Tack o hej leverpastej

Fete-Tarzan



Min katt har blivit en tjockis! Han brukar iofs alltid ha en varierad kroppsform, smal på sommaren och lite kraftigare på vintern. Nu har jag kommit på att han är jämntjock hela året, sommar som vinter.

Frågan är; Varför???

Kanske är han deppig eftersom han numera är ensam, vi har som mest haft 3 katter samtidigt och han har aldrig varit en ensamkatt.


Hmmmm, frågan är om jag ska anta erbjudandet om ett fat-cat-camp på Skogsviksvägen där det finns 2 små svanslösa själar med massor av energi, eller om vi helt enkelt ska skaffa en egen kattunge som kan få lite fart på honom.

Tål att tänkas på.....


onsdag 15 oktober 2008

Dagens garv

Det här var det festligaste jag läst på länge. Det finns verkligen folk till allt!
Snacka om att man skulle bli förvånad om det hände en själv......

tisdag 14 oktober 2008

Rekond

Idag gjorde jag en helrekond på mig själv, det var längesedan.
*Ansikstmask
*Hårinpackning
*Hårborttagning lite varstans
*Lååååång härlig dusch
*Fotfilning
*Filning av naglar på handen

Kändes skönt, en helt ny människa steg ur duschen!

Imorgon är det dags för tänderna att få sej en omgång av tandläkaren, inga hål hoppas jag!

Appropå rekond så kolla in Här

Nu är det dags att krama kudden igen, efter jag lagt två böcker under huvudändan på spjälsängen, så kanske jag får sova inatt utan att Lovisa väcker mig för att hon är snuvig.

måndag 13 oktober 2008

Paaaaarty!

Jag har nu varit på mitt första party sedan Lovisa föddes för drygt 2,5 månader sedan. Men inte vilket party som helst utan ett Tupperware-party, så det var rätt så barnvänligt.......


I detta plastens förlovade rike finns många nödiga och onödiga plastattiraljer att förkovra sig med. Själv hittade jag ett 5 pack med helt OUMBÄRLIGA frysburkar som jag bara MÅSTE ha och därtill ett 4-pack plastmuggar med lock som man kan sätta sugrör i som varje mamma med lite självaktning borde ha i sina skåp. Detta medför ju givetvis en prislapp som heter duga, men jag menar, det är ju tupperware - håller livet ut.

Faaast......demonstratisen sa att om man hade en viss burk(kommer inte ihåg vilken) som såldes för en herrans massa år sedan så kunde man nu få byta ut den mot en annan.

-Men tupperware har ju livstids garanti kontrade ju min farmor, de går ju inte sönder.....!?

(Demonstratis) - Nej de gör de ju inte, men du får byta ut den.


Då undrar jag och säkert många med mej, varför får man byta ut en burk som ska hålla????


Det ligger en hund begraven här, det är jag säker på.


Från och med den 26 oktober har jag ett gäng nya burkar i mitt burkskåp, jäääääj! FATTAR bara inte hur jag kan gå på det varje gång, sjukt att betala så mycket för lite plast!


Nej, nu ska jag ta o krama kudden(eller varför inte min älskade man)

lördag 11 oktober 2008

Lördagsgodis

Tänk vad saker förändras när man fått barn, jag menar spendera lördagskvällen hemma hos några goda vänner (som oxå har barn) med god matoch dryck och allt kretsar kring när man kan få lov att gå till soffan för att äta lördagsgodis och se på Pippi Långstrump på de 7 haven. Och man är helt ok med det.....


Allvarligt!


Helt otänkbart för ett antal år sedan, då festades det inpå sena natten och eventuellt kunde man kanske på söndagsmorgonen tycka att det var helt i sin ordning mellan hinkvis med vatten, pizza, sömnstunder och träkeps, att se på ett barnprogram som Pippi.


Men nu är det typ det mysigaste man kan göra, finns ingen bättre känsla att se sina barn må gott och vara lyckliga.


Nu är det väl inte så att jag helt slutat med att tycka det är kul att festa, jag ser verkligen fram emot att svänga mina lurviga (och det är de faktiskt nu oxå, fan har man chanserat helt nu eller ?) en kväll på avenyn. Lovisa ska bara bli lite äldre och jag slutat amma först eller lyckas med mankemanget att pumpa ut bröstmjölk.


Köpte en bröstpump och trodde att det skulle vara hur enkelt som helst, men icke! Mina bröst kniper åt mjölkgångarna och vägrar släppa ifrån sej en dropp. Jag gjorde ändå helt enligt anvisningarna, bäst som jag sitter där, känner mej som en ko, svettig och med bröstvårtor alldeler "strutiga" efter pumpandet kommer min lilla ängel och ska visa hur man gör...:-)

Ja, det vara ju bara att lägga sig dubbelvikt och garva, charmigt värre.




fredag 10 oktober 2008

Om oss Stora barn

Var på Bushuset idag som var bestämt och barnen ÄLSKADE det, jag är ju inte sen att hoppa på och göra som barnen och givetvis åkte jag med Emilia i den stora rushbanan, sedan kom jag på att det kan ju vara kul om vi båda åker på mage nerför. Sagt och gjort!


Men det finns gränser för vad vi stora barn ska ta oss för!

Nu sitter jag här med brännsår på handen och armbågarna (sådanadär man fick när man halkade på golvet i gympan), jag får se mej besegrad i denna gren.

Första Idol-finalen idag......... ingen kommentar!





Kolla in dessa skumma bitar som låg bland våra nachochips, vad är det för något?

torsdag 9 oktober 2008

Imorgon är det freeeeeeedag!

Kan inte hjälpas, mammaledig eller inte, det ligger ändå något magiskt över fredagar!


Imorgon är det fullspäckat schema, först bushuset, nu är det ju 2 för1 där och kupong- och extraerbjudandetorsk som jag är är man ju inte sen att hänga på...., sedan affärs-lunch med maken(låter det va ;-) ) sedan bär det av till Alingsås för att hälsa på min goda vän Anna som jag inte träffat på 100 år, typ.


En späckad dag med massa kul! Dessutom är det ju lovligt att ta en liiiiiten kaka till kaffet, vilket är TOTALT FÖRBJUDET övriga vardagar, alltså, ska jag någonsin komma i mina gamla jeans (inköpta för 2 barn sedan) måste man börja någonstans. Om, och jag säger OM jag skulle råååka ta en kaka en vardag kostar det 100 riksdaler som läggs i en fond som delas med min kära vän Josefine, men vi har nog inte samma regler.....


Lovisa vägrar somna så hon får lov att få lite uppmärksamhet så tack för idag, jag avslutar med en bild på sötnosen.

Lediga funderingar

Jo, hemmavarande förälders stora dilemma; vad ska man göra när barnen sover! Jag sitter här o funderar om jag ska plugga, lacka min tripp trapp en gång till, städa eller bara vara.

Synd att jag alltid måste få en klump i magen när jag får en minut över, känns som om jag alltid måste göra något vettigt av tiden istället för att vila för att orka med resten av dagen.

Men för att göra lidandet kort; det blir en omgång lack helt enkelt det måste göras!

Det är nämligen så att min käre far fixat två begagnade tripp trappstolar till mej.

Med betoning på BEGAGNADE.
Ser ut som om de fått genomlida sju svåra år med många barnrumpor och ovarsamma händer. Så i måndags drog jag igång "Projekt uppfräschning av tripp trapp"

Hela dagen slipade och filade jag på den ena stolen och oj va det var jobbigt. Som vanligt när det gäller mina projekt tenderar det att bli jobbigare och mer krävande än vad jag trodde. Nu är den iaf grundlackad och lackad ytterligare en gång. Så nu är det dags för lager 3, sedan får det räcka tror jag. Men fy va fin den blev, bilder kommer läggas upp inom kort.

hejsålänge

onsdag 8 oktober 2008

Inte ska jag vara sämre jag......

.....än min goda vän och numera systerbloggare ingelalala. Nej, så därför sitter jag här nu vid datorn, barnen sover ( efter mycket om och men dock) och jag ska skriva på min inlämningsuppgift för företagsekonomin och då kommer jag på den briljanta idén;

JAG MÅSTE JU OXÅ HA EN BLOGG!!! MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE....

Bloggen skapas och här sitter jag nu, med ett arbete som ska redovisas v 43, det är ju långt kvar tänker ni nog, MEN ser ni, tiden går fort när man ska lämna barn, hämta barn, amma, hinna gå på toa, handla, städa, greja med projekten för stunden(kommer till dem senare), laga mat, se på tv, surfa, tvätta, duscha och massa andra saker ....

Nu har jag LAGT mitt första inlÄGG och känner mej nöjd för stunden!

Kram